Певецът Крейг Дейвид, актьорът Тоби Джоунс и седемкратният шампион във Формула

...
Певецът Крейг Дейвид, актьорът Тоби Джоунс и седемкратният шампион във Формула
Коментари Харесай

Люис Хамилтън стана рицар

Певецът Крейг Дейвид, актьорът Тоби Джоунс и седемкратният първенец във Формула 1 Люис Хамилтън бяха удостоени с рицарски звания. Сред отличените с благородническа купа от кралица Елизабет II попадат и десетки персони, изявили се в битката с пандемията, съобщиха международните организации, предаде БТА. В Новогодишния лист на отличените са включени имената на над хиляда души - от звезди от първа големина до елементарни британци, получили самопризнание за службата си в интерес на обществото. 

Със същата почит беше почетен кинооператорът Роджър Дикинс, прочут с работата си зад камерата в лентите " Блейд Рънър 2049 " и " 1917 ". Актьорът Тоби Джоунс, прочут с функциите си в " Цветният воал " и " Фрост/Никсън/ ", беше създаден в офицер на Ордена на английската империя. Гримьорката Пат Макграт на собствен ред стана дама-командор на същия медал.

Голям е броят на отличените в Новогодишния лист, взели директно присъединяване в битката с ковид. По традиция имената на лауреатите се разгласяват два пъти годишно - преди Нова година и през месец юни, когато кралицата Елизабет II отбелязва формалния си рожден ден. Тази година, поради пандемията, разгласяването на Летния лист беше отсрочено за първата половина на месец октомври.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР